2015 április | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Archive for április, 2015

Ágyi poloska csapda: Kinek, mikor, milyet?

Mivel egyre jobban terjed az ágyi poloska a városokban, egyre többen keresnek ágyi poloska csapdát. Sajnos a legtöbben, akik nálunk érdeklődnek, teljesen más elképzeléssel vannak ezekről a csapdákról.

Az ágyi poloska csapda ugyanis csak monitorcsapda!

A monitor pedig ellenőrzést jelent. Vagyis ezek a csapdák arra hivatottak, hogy megállapítsák az ágyi poloska fertőzöttség tényét, és esetlegesen a fertőzöttség mértékét. Az ágyi poloska monitor csapda, legyen az akár egy egyszerű ragacsos csapda, egy hőkibocsátós kis állomás, vagy egy komolyabb CO2-es cucc, csak arra jók, hogy ellenőrizzék a fertőzöttség tényét.

(tovább…)

Kullancsok számának csökkentése kertekben

Nemcsak vegyszerrel lehet védekezni a kertekben a kullancsok ellen. A kullancsok életmódját jobban megismerve, sokat tehetünk házilag is, hogy a számuk a kertben a lehető legalacsonyabb legyen. Arra sajnos nincs házi módszer, hogy a kullancsokat teljesen likvidáljuk a kertből, de élhető körülményeket ki tudunk alakítani.

A legfontosabb gondolat a kullancsokról:
A kullancsok az árnyékos, nedves területeket szeretik, ezért szeretnek behúzódni az árnyékos avar alá.

Ha szeretnénk tehát lecsökkenteni a kullancsok számát a kertben, az első és legfontosabb dolog, hogy rendszeresen tartsuk azt karban. A fű folyamatos nyírásával, valamint az avar összegereblyézésével, és elégetésével sokat tehetünk azért, hogy a kullancsok életkörülményeit megnehezítsük.

(tovább…)

Mit tegyen, ha a szomszédból jönnek a bogarak?

Nagyon gyakori eset, hogy valakit egy másik lakás fertőzzön meg bogarakkal. Legyen az akár ágyi poloska vagy csótány. Mivel ilyenkor az egyéni védekezés ellenük csak szélmalomharc, amivel tartós eredményt nem lehet elérni, felmerül a kérdés mit lehet ez esetben tenni.

Együtt élni velük ugyanis nem lehet. Főleg, ha ágyi poloskáról van szó, mely mostanában egy különösen komoly problémát jelent a társasházaknak.

De van megoldás a problémára, még akkor is, ha a szomszéd makacsul elzárkózik, de persze nem lesz olyan egyszerű. Ebben az esetben ugyanis bürokrácia rögös útjára kell lépnie.

(tovább…)Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.