2015 március | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Archive for március, 2015

Ágyi poloska: mit ne tegyen

Bár mindig azt kérdezik tőlünk, hogy mit csináljanak az ágyi poloskákkal, most mégis azzal fogunk foglalkozni, hogy mit ne tegyen. Az ágyi poloskával való első találkozáskor ugyanis számtalan hibát szoktak elkövetni az áldozatok. Sokat saját kút főből szedik, sokat az interneten olvasnak össze. A baj velük, hogy ezek legtöbbször rossz irányba visznek. Csak látszat szintjén fognak segíteni, de valójában nehezíteni fogják a tőlük való megszabadulást.

A legtöbben még sosem találkoztak ágyi poloskával, így persze természetes, hogy mindent ami könnyít a helyzeten, kipróbálnak.

Pedig nem mindent szabad. Még akkor sem, ha nehéz lesz megállni a dolgot.

(tovább…)

Csótány a lefolyóból

csótány a lefolyóbólCsak egy téves következtetés, hogy a csótányok a lefolyóból jönnek, mikor onnan látja őket kimászni az ember. Mondom ezt persze úgy, hogy extrém helyzetek esetén előfordulhat. Ehhez persze kell egy csőtőrés, és egy hosszú ideig elhúzódó szerviz.

Ami azért elég ritka, a csótány a lefolyóban viszont sokkal gyakoribb.

(tovább…)

Ágyi poloska csípés tünetei

Nagyon sokan kérdeznek minket az ágyi poloska csípés tüneteiről. Napi szinten több olyan telefont is kapunk, amiben azt kérdezik tőlünk, hogy “Ez ágyi poloska csípés?”. Ebben az összeállításban szeretnénk megosztani mindenkivel, hogy mik az általános tünetei az ágyi poloska csípésnek, miből lehet erre következtetni.

A csípés tünetei:
Első körben azt kell tudni, hogy az ágyi poloska csípés tünete nagyon egyén függő. Az egyéni reakciók sokfélék lehetnek, ugyanis ez már az immunrendszerünktől is függ. Éppen ezért is van az, hogy egyeseknél az ágyi poloska csípésnek óriási duzzanattal jár, míg másoknál még csak tünete sincsen. Az egyetlen általánosan kijelenthető dolog az ágyi poloska csípéssel kapcsolatban, hogy egy pontos. Vagyis ha jól megfigyeljük, akkor a csípés centrumában egyetlen apró szúrás látható, míg például a pók esetében a csípés helyén 2 szúrásnyom található.

(tovább…)

Kukac a zuhany lefolyóban

Fekete 4-10 mm-es hosszúkás kukac jelent meg a fürdőszobában, és úgy néz ki a lefolyóból jönnek? Minden esély megvan arra, hogy lepkeszúnyog lárváival van dolga. Ezek a lárvák jellemzően 4-10 mm hosszúak, testüket apró szőrszálak borítják, amik szinte alig kivehetőek. Az egyik végén található egy cső, mely voltaképpen a légzőszerve.

lepkeszúnyog lárva a lefolyóban

(tovább…)Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.