2015 február | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Archive for február, 2015

A lámpafénynél is előjönnek az ágyi poloskák

Az ágyi poloska rejtőzködő életmódot folytat, és rendszerint csak éjjel jön elő búvóhelyéről. Állítják sokan, sok helyen. Ez alapvetően igaz, ám mégsem teljesen állja meg a helyét. A túlélési ösztönük ezt felülírja. Vagyis ha éheznek, és ön a közelben tartózkodik, akkor nem fogják az estét megvárni.

poloska lámpafény mellett

(tovább…)

Csótányirtás házilag! Kipróbáltuk a házi praktikákat!

csótányirtás házilagHa csótánytól szenved otthon, akkor valószínűleg nem akar feleslegesen próbálkozni, olyan módszerekkel, amikről csak mondják, hogy működnek, de a gyakorlatban máshogy vizsgáznak. 

Az interneten nagyon sok recept van arra, hogy hogyan csinálhatunk csótányirtást házilag.  Leteszteltük őket, hogy lássuk mennyire működnek.

Kipróbáltuk a szódabikarbónát, az uborkát, a citromlét, és még számtalan módszert.  A tapasztalatainkat, és észrevételeinket ebben a cikkben osztjuk meg mindenkivel. Csalódások, és meglepetések egyaránt lesznek.

Csótányirtás szódabikarbónával:

(tovább…)

Erdei csótány: a repülő csótány

Első olvasatra egy B kategóriás film forgatókönyv-ötletének tűnik, pedig ez a dolog nagyon is valós. Repülő csótányok léteznek, és már Magyarországon is egyre gyakoribbak.

erdeicsotany

A hivatalos nevén lapp erdeicsótány (Ectobius lapponicus) főként a főváros budai kerületében okoz kellemetlenséget. Jelenlétük ugyanis a 2. 3. kerületben, de még a 22. kerületben is nagyon gyakori. De míg a közönséges csótányok (német, konyhai) a szárnyukat nem képesek repülésre használni, addig a lapp erdeicsótányok nagyon jól repülnek. Főként a hímek, mert a nőstények inkább ugranak.

(tovább…)

Honnan kerülhet a lakásban ágyi poloska?

Az egyik leglehetetlenebb kérdés erre válaszolni, de azért megpróbáljuk összeszedni a leggyakoribb helyeket, ahonnan ágyi poloska kerülhet az otthonunkba. Nagyon fontos kérdés, mert a választól függ, hogy ön hosszú távon meg tud-e szabadulni az ágyi poloskáktól, vagy egy tortúra kezdődik az ön életében.

De előtte nagyon fontos tisztázni egy dolgot. Az ágyi poloska emberi élősködő, és ezért kimondottan ember közelében érzi jól magát. Bátran ki lehet hát jelenteni, hogy a piszok, a kosz, de még a legnagyobb rend sincs rá hatással. Őket ezek alapvetően teljesen hidegen hagyja. Nyilván egy rendetlenebb lakásban több búvóhelyet találnak, de számukra nem probléma egy majdnem teljesen üres szobában is elbújni, hiszen egy néhány milliméteres repedés is jó búvóhely nekik.Az pedig könnyen akad szinte minden szobában. elég csak a konnektorokra, parkettarepedésekre, szegőkre gondolni.

(tovább…)Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.