2015 január | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Archive for január, 2015

Csótánycsapda házilag (képekkel, sablonnal)

csótánycsapda készítése házilagCsótánycsapda házilag is elkészíthető. Az alábbi példában lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tud alig 1500 Ft-ból egy évre elegendő csótánycsapdát készítenie magának.

De mire is jó a csótánycsapda?
A csótánycsapdák, és azok, melyeket ön házilag el fog tudni készíteni elsősorban monitorozásra, mérésre valóak.

Egy ilyen csótánycsapda tipikusan arra jó, hogy ön folyamatosan figyelemmel tudja kísérni, hogy otthona, irodája, vagy ahol épp alkalmazni kívánja, mennyire fertőzött csótánnyal. Ha társasházban él a csapda egy remek lehetőség arra, hogy megfigyelje nem-e jelennek meg önnél a csótányok.

(tovább…)

Ágyi poloska: ha újra megjelenik

Sokat hanyagolt téma, pedig beszélni kell arról is, hogy mi van akkor, ha egy poloskairtás után ismét megjelenik az ágyi poloska. Mikor beszélünk arról, hogy rossz volt a poloskairtás, és mikortól lehet azt mondani, hogy itt bizony újra megfertőződött a lakás valahonnan.

Mikor mondhatjuk sikeresnek a poloskairtást?

Ha sikeres a poloskairtás akkor az néhány héten belül kiderül. A sikeres poloskairtás ugyanis azt jelenti, hogy az összes élő példány elpusztult a petékkel együtt. Vagyis nem lesz több élő példány, ami szaporodna, vagy csípne. Az irtószerek néhány hetes tartóssága függvényében úgy lehet kalkulálni, hogy ha az irtást követő 2-3. hét után nem tapasztalható fertőzöttség (nincs élő bogár, vagy nincs új csípés), akkor az irtás sikeres.

(tovább…)

Engem szétcsípnek az ágyi poloskák, a férjemet már nem! Miért?

A szőrösebb végtagok, és a vastagabb bőr az oka, ha valakit kevésbé csípnek az ágyi poloskák, és nem a vércsoport.

Megjelent egy cikk korábban arról, hogy a poloskák nem minden vércsoportot kedvelnek, amit aztán számtalan helyen átvettek, holott a tartalma teljesen megalapozatlan. Az, hogy valakit nem csípnek az ágyi poloskák sokkal inkább azzal a logikus érvel magyarázható, mint a szőrösebb test, és a vastagabb bőr.

A test szőrzet ugyanis rendkívül lelassítja az ágyi poloskákat, a vastagabb bőrön pedig nehezen jut át a szúró szerve. Ráadásul a szőrszálakhoz idegvégződések is kapcsolódnak, így alapvetően az áldozatok korábban értesülnek az ágyi poloskákról, akár csak kisebb reflex által is.

(tovább…)Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.