2012 február | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Archive for február, 2012

Kullancs eltávolítása – videóval

kullancs eltávolításaA kullancs eltávolítása valójában nem olyan nagy ördöngösség. Sok esetben nomád körülmények között, túrázás alatt is van lehetőség a kullancs szakszerű eltávolítására.

A nagyobb baj az, hogy rengeteg az olyan tévhit a kullancs eltávolítása körül, amik a legtöbb esetben csak bajt okoznak.

Ami nagyon fontos, hogy a kullancs eltávolítása során nem szabad, hogy a kullancs béltartalma visszapumpálódjon a sebbe. Ne csavargassa, ne nyomogassa, ne piszkálja.

Nézzük a szakszerű kullancs eltávolítás lehetőségeit:

1. Kullancs eltávolítása kullancs csipesz segítségével:

A kullancs csipesz gyógyszertárban beszerezhető 700-1000 ft-ba kerül. A kullancs eltávolítása során arra kell figyelni, hogy a kullancsot a tövénél, szorosan a bőrnél kell megfogni, és lassú mozdulattal kihúzni. A feje vélhetően be fog szakadni, amitől nem kell megijedni. Fertőzés nélkül, mint egy mezei szálka ki fog lökődni a testből.

(tovább…)

Ágyi poloska: Ki kell dobni a bútort?

Nem érdemes fontolgatni, hogy kidobjuk-e az ágyat, vagy a bútort, ha megtelepedett nálunk az ágyi poloska.

Mikor megkeresnek minket telefonon, hogy kikérdezzenek arról, hogyan néz ki az ágyi poloska irtása, és mikor arra térnénk rá, hogy elmondjuk, mit fogunk csinálni a ágyakkal, 3-ból 1 alkalommal mindig ezzel szakítanak félbe:: “Óóó, az ágyat már rég kidobtuk!” “Nincs már a szobába semmi! Mindent kidobtunk.”

Vajon jól tették, hogy kidobták a bútort az ágyi poloska miatt?

Igazat megvallva ez nem teljesen jó ötlet! Bár úgy hívják őket, hogy ágyi poloska, ezek a rovarok nemcsak az ágyban telepednek meg. Az ágy körül bárhol ott lehetnek. Megbújhatnak a parketta apró repedéseiben, a szegőléc mögött. Rejtőzhetnek a konnektorokban. Bárhol ahol napközben sötét van, és ahol biztonságban érzik magukat.

(tovább…)

Pókiszony: hogyan küzdhető le?

pókiszonyHa eddig görcsös félelemmel rohant ki a szobából, valahányszor egy kaszáspók átmászott a falon, most végre megteheti az első lépést afelé, hogy legközelebb ne hálózza be Önt a rémület.

Ha Ön nem is szenved pókiszonyban, biztos vagyok benne, hogy nem kell messzire mennie az ismeretségi körében, hogy találjon valakit, akit ez a fóbia megkeserít.

Számukra nagy lépést jelenthet következő cikkünk…

Aktuális cikkünkben olyan alkalmazott gyakorlatokat mutatunk be, mellyel számos embernek sikerült már megszabadulnia a pókok okozta félelemtől. Feltárjuk az arachnofóbia leküzdése körüli legnagyobb hiedelmeket is.
Egyetlen kérésünk csupán, hogy ne csak olvassa cikkünket, de alkalmazza is. Az ismeretek sajnos semmit sem érnek, ha nem alkalmazzuk őket!

Vannak, akik képen látva is irtóznak tőlük, míg olyanok is akadnak, akiket csak akkor fog el görcsös félelem, ha egy rajtuk mászik. De akadnak olyanok is, akik még a Vízipók-csodapók látványától is kiráz a hideg.

(tovább…)

Kit szeretnek a szúnyogok?

szúnyogokÉszrevette már, hogy egyeseket hidegen hagynak a szúnyogok, míg másokat szinte felfalnak? Aktuális bejegyzésünkben a szúnyogok tökéletes célpontját kerestük meg! Reméljük, nem ismer magára!

Kit szeretnek a szúnyogok?

Ha a fenti kérdésre azt válaszolná “Engem!”, vagy épp “Engem egyáltalán nem!”, cikkünk érdekes dolgokat fog tartogatni Önnek!

Kezdjük rögtön egy mítoszirtással:

Csak a nőstény szív vért, a hím nem! Bár ennek lényegesen sok köze nincs ahhoz, hogy miért csípnek a szúnyogok, vagy miért dagad olyan nagyra egy-egy csípés, szeretnénk ezzel egy közhiedelmet elkergetni!

De mégis kit csípnek a nőstény szúnyogok?

(tovább…)

Rágcsálóirtás, vagy rágcsálóriasztó?

10 emberből 9 rosszul dönt! Alapozza meg döntését mielőtt egy több 10.000 forintos hibát követne el.

egérHa gondot jelentenek a rágcsálók, de nem tudja pontosan, milyen megoldások segítenének Önnek a legjobban, feltétlenül olvasson tovább, és tanulmányozza át összehasonlító elemzésünket.

Most egyszer s mindenkorra megtudhatja, mivel érdemes Önnek belevágni a rágcsálók elleni harcba. Mikor érdemes rágcsálóirtásra költeni, és mikor ajánlott rágcsálóriasztó készülékek beszerzése.

Ami egyik helyen működik, nem biztos, hogy máshol is eredményt hoz. Van akinél működik az ultrahangos rágcsálóriasztó, van aki csak rosszat mond róla!

Minden, amit tudnia kell a rágcsálóriasztó készülékekről, és rágcsálóirtás csalétekállomásairól!

(tovább…)Oldal 1 / 212

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.